Solmutyyny

Nouseva trendinä on tulleet Knot-tyynyt, eli solmutyynyt. Itse tykkään näistä aivojumppa diy jutuista eniten. Pohjana tyynyyn käytetään kelttiläisiä solmuja. Ja materiaalina neulos on parasta, trikoosta tulee mieletäni ruma. Sellainen ruttuinen makkarafiilis! Yäk. Edellisten päivien perusteella joku saattaa luulla minun olevan himo neuloja, väärin. En tosiaan ole. En saa edes yhtiä sukkia talvessa tehtyä. Mietin siis kuinka saan tälläistä napakkaa neulosputkea ilman, että joudun neulomaan sitä useita metrejä. Apteekki! Apteekeissahan on myytävänä sellaista harsoputkea. Siitä saisi näppärästi kai tyynynkin. Kipin kapin apteekkiin 3m putkea mukaan ja hintaan 2,70€.


Tarvikkeet: Harsoputki 1,5cm halkaisijalta (venyy n.3cm), 3 metriä. Täyttäminen aiheutti ensi istumalta hiukan pohdintaa, parhaaksi osoittautui tyhjä talouspaperirulla jonka ympärillä vedin ensin puolet putkesta ja täytin, sitten toisen puolen. Tökin vanun tiukasti putken läpi kepillä. Päät solmin kiinni ja työnsin tyynyn uumenin. Tyyny on kooltaan 27x40cm.  Oma mallin löysin TÄÄLTÄ, siellä on video ohje solmuun. Ja lisää malleja voi etsiä TÄSTÄ. Käyttäkää tehdessä mielikuvitusta ja tehkää niistä omanlaisenne. Hauskoja solmuja!

30 kommenttia :

 1. Kiitos tästä. Noin kolme vuotta sitten löysin tällaisen tyynyn kuvan netistä ja alkoi oma aivojumppaa joka kuihtuu ja hiipui pois ajan myötä...harmi etten ottanut niistä aivan totaalisen epäonnistuneista tuotoksista kuvia . Olisit saanut nauraa :D Herätit tämän liekin uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLen miettinyt pitäisikö piristää lukijoiden päivää joskus niillä "ei näin" postauksilla :D :D Niitä nimittäin on! Kuvia en ole hävittänyt nimittäin mihinkään :D ja kiva jos kipinä syttyi. Ei kun hommiin!

   Poista
 2. Olet sinä uskomaton nainen :) Upea tyynyt ja tietysti ideana taas huippu :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Sä oot kyl ihan uskomattoman kekseliäs! Apteekki ei ehkä ihan ekaks tulis mieleen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vissiin koipeni satuttanut liian usein nuorena :D Tuo putki on niin tuttua :D

   Poista
 4. Wau!! Tämä on upea!! Tässä itse innostuin hiljattain myös solmeilusta, mutta en ihan noin isossa mittakaavassa:D

  VastaaPoista
 5. Hauska, niin niin hauska, hyvä sä! Jokin solmu on sullakin ideapankissa auennut, kun lykkäät toinen toistaan ihanimpia ideoita. Kiitos! vaikkei me ehditä niitä kokeilemaan, on kiva tietää, että noin kätevästi voin saada Satumaisen design-tuotteen :)

  VastaaPoista
 6. Sun idikset on ihan kreisejä! Vau!

  VastaaPoista
 7. Oi mikä loisto idea! Olen näitä solmutyynyjä katsellut mutta kun minkäänlaiset puikot tai koukut eivät ole mun kanssa yhteistyökykyisiä niin tämähän on mun pelastus! Eikä ole edes hinnalla pilattu tämä solmutyyny. Ihana inspiroiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei tosiaan kukkaro rasitu kovasti :) Saisin ehkä 10cm putkea ja sitten voisi homma jäädä unholaan :D

   Poista
 8. Seuraavaksi apteekki myy ei oota 😉

  VastaaPoista
 9. Moikka! Sinua odottaa blogissani Liebster Award -haaste. Käy kurkkaamassa se osoitteessa http://illuusia.ihmemaassa.net/2015/11/liebster-award-vol-2.html :) Mukavaa talvea!

  VastaaPoista
 10. Hiano!! Mun tee-se-itse -lista vaan kasvaa ku aloin seuraamaan sun blogia :D Ihan hurjan kiva!

  VastaaPoista
 11. Ihan mieletön idis taas!
  Oot huikea ideanikkari ❤︎

  VastaaPoista
 12. Heh, arvasin ettei täällä kannata käydä nyt yhtään katselemassa ;). Se edellisen postauksen torkkupeitto fleecestä alkoi heti kutkuttamaan ja nyt tämä! Kekseliäitä materiaaliratkaisuja, niistä minä aina tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et nyt rupee välttelee :D Koitan aina katsoa toisesta kulmasta näitä juttuja ja löytää uusia ratkaisuja :)

   Poista
 13. Hei! Mistä ostit vanun? Kuinka kallista se oli ja paljonko sitä tarvitsee?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanun määrää en enää muista... :( mutta pussitavaraa maksaa muutamia euroja!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥