Jättineule nro 3 - käsin virkaten

Blogia seuranneet muistavat varmasti aiemmat muhkeat jättineuleet, ensimmäinen oli villasta ja toinen Jysk:n fleesevilteistä. Ne oli neulottu huikean kokoisilla nro 25 puikoilla. Sen jälkeen tuli pyyntöjä, jättineuleeseen joka olisi tehty virkaten. 

Mietin kuinka neuloessa on puikkojen pitäminen oli aika työlästä toisille ja virkkaamisessakin käsi joutuisi koville suuren puikon pitämisessä. Päädyinkin kokeilemaan virkkaamista sormin. Ja sepäs olikin hauskaa ja nopeaa. Puikko ei huku koskaan, tarvitset vain langan mukaan.  Tein leveän hartiahuivin johon kääriytyä sohvalla. Virkkasin huivi valkoisesta ja harmaasta Novitan Kiille langasta, joka on suunniteltu käsivarsineulontaan. Virkkasin langat yhdessä, jotta jättineule tuntuma olisi kunnollinen. Lanka on ihanan pehmeää ja miellyttävää sormille. 

Huivi on virkattu kokonaan pylväillä. Aloitus 15 ketjusilmukalla. Lankaa kului 10 kerää yhteensä. Koko 55cm x 200 cm. Tässä teille linkki kuvalliseen ohjeeseen: Sormivirkkaus. Minulta puuttui kuvaus avustaja, joten en saanut itse tehtyä teille sellaista.

Ja taas jos kaipaa sitä huokeampaa vaihtoehtoa, on kenties syytä kipaista viltin ostoon, menekkiä en osaa sanoa sillä en ole vielä kokeillut tätä vaihtoehtoa itse.10 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥