Maakellarista sauna

Minä olen oikeasti kova tyttö haaveilemaan ja toisinaan kyllä toteutan haaveita myös hanakasti. Yksi asia joka on pyörinyt päässä alusta asti tänne muutettua, on maasauna. Eli sauna joka rakennetaan vanhaan maakellariin. Kuulostaako ihan hullulta? Näitä saunoja on rakennettu vanhoihin kellareihin, tietoa vain on jaettu vähän. Miksi siis meidän pikku kellari ei soveltuisi parin hengen minisaunaksi? Saunoohan ne ihmiset peräkärryn päällä olevissa koirankopin kokoisissa bokseissakin.



Koitin netistä etsiä tietoa kellarin muutoksista, mutta aika vähän ovat ihmiset asiasta kirjoitelleet. Meillä kellari ei ole ruoan säilytyspaikka vaan varasto. Kellaria on tuulettunut nyt kevään aikana kunnolla ja se on kuiva. Seuraavaksi on aika putsata perusteellisesti. Poisto- ja korvausilma aukot on tarkastettava ja putsattava. Kellari on kalkittu ja muutenkin perus siisti. Siellä ei ole hajuja tai tunkkaisuutta.

Ajatelkaa jos noiden tummien ovien taakse kätkeytyisi vitivalkoinen sauna ja lauteina toimisivat saunatuolit. Kyse olisi ennemmin "relaxroom" eikä perinteinen tervaa-hikeä-kyyneleitä. Se olisi jotain mitä ei paikalta osaisi odottaa. Tummaa lattia kruunaisi kokonaisuuden.

Olenko haaveineni yksin? Onko jollain muulla erikoisia saunahaaveita? Tai mitä sinä tuumaat tästä, kuulostaako ihan hullulta idealta?

Tiedätkö sinä mistä voisi löytyä tietoa tai kokemusta tälläisestä projektista? 

6 kommenttia :

 1. Oooh, mahtava idea! Mielenkiinnolla jään seurailemaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi!Meiltä löytyy myös maakellari ja yhtenä visiona on ollut sauna! Meillä sinne mahtuisi helposti koko 5-hengen perhe...innolla odotan, jos joku lähtee vastaavaa toteuttamaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän on minullakin vielä harkinnan alla... Tästä saisi kyllä niin ihanan, että on pakko ensikesän listaan varmasti laittaa!

   Poista
 3. Meillä tämä sama idea, joko lähditte toteuttamaan?

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥