Tunnelmaa kesäiltaan kierrätyslyhdyillä

On tuntunut koko kesäkuun siltä, ettei kesä saavu pikkukylään laisinkaan. Sade on piiskannut orvokista kesäkukkaan ja täyttänyt sadekaivot täyteen. Vihdoin eilen illalla oli tunne, nyt! Nyt se tulee kesä ja lämpö. Kunnes aamulla vesisateen kastelemalla asfaltilla paahdoin peltihevosella ennen kukon kiekaisua töihin... VOI JESTAS! Alkaa olla kohta uuden Noan arkin aika. Jokainen joka minut tuntee tietää sen, että aurinko + minä = iloinen ihminen. Sade + kesä = "Kärtty Kerttu" valmis. 

Olen tehnyt sitten kesää mieleiseksi kesäpesän rakentamiselle ja äänikirjoja kuuntelemalla. Teidän lukijoiden toiveiden pohjalta olen löytänyt kesään taas palan lämpöä: LYHDYT. Ne kuuluvat kesäiltoihin, niiden tunnelma saa kaikki hyvälle tuulelle. Ja kun ne voi rakentaa ilmaiseksi kaapista löytyvillä tarvikkeilla tulee vielä iloisemmaksi. 

Maakellari sijaitsee aivan meidän pihaspan vieressä. Ja sen tunnelmaan ja kuumiin kylpyihin todellakin sopii lyhdyt. Eilen illalla iloksi oli vielä kymmenen aikaa valoisaa, mutta lyhtyjen kuvaamiseen aika hurjan valoisaa. Onneksi sain pienen osan tunnelmasta vangittua myös kuvin. 

Näin rakennat omat kauniit kierrätyslyhtysi:

 • Tarvitset tyhjiä juomatölkkejä, mattoveitsen, spraymaali ja ulkovalot(ne joulun ulkovalot saa kaivaa siis jo esille!)
 • Täytä tölkit vedella hiukan vajaiksi (vesi laajenee) ja pakasta tölkit.
 • Ota jäinen tölkki pakkasesta ja tee viiltoja koko tölkin ympäri n. 1cm välein (katso 1.kuva)
 • Paina tölkki varovasti kasaan ja taite kohta syntyy kuin itsestään, vahvista se vielä sormin painamalla.
 • Maalaat tölkit spraymaalilla. Kun ne ovat kuivaneet pujota valot sisään. 
 • Maalin ja valojen väriä muuttamalla saat paljon erilaista ilmettä.
ps. Nauti kesäillan lumosta!6 kommenttia :

 1. Kiva idea. Tuo pakastusjuttu ei heti olisi tullut mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten tosi näppärä kikka. Kuulin sen itse pari talvea sitten toisessa yhteydessä. Näin tosiaan homma käy helposti. Tölkit ovat nimittäin tosi heppoisia kun alkaa tehdä noita viiltoja.

   Poista
 2. hei, kivat valot ja mukavan näköinen sisäänkäynti, mutta miten kiinnitit valot tölkkeihin?
  kyselee mari

  VastaaPoista
 3. Hmm.. täytyykin laittaa korvantaakse...itse olen tehnyt 'lyhtyjä' isoista säilyketölkeistä. Porannut ensin pienet reijät aloituskohtiin ja sitten leikannut peltileikkurilla viivat. Samoin varovasti pieni painallus 'lyttyyn', tehnyt ripustuslenkin rautalangasta ja jättänyt luonnon armoille roikkumaan omenapuun oksiin ja ruostumaan kauniiksi. Pieni tuikku sisään ja on kaunista.
  Ihanaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥